Doe mee met de Vlagontwerpwedstrijd

03 sep 21

Bij een feestelijk Jubileumjaar hoort natuurlijk een feestelijke vlag. Een vlag die ontworpen is door de inwoners van onze mooie gemeente. Deze vlag is overal in de gemeente Steenbergen te zien. Tijdens én na het Jubileumjaar 2022. Bijvoorbeeld bij evenementen en andere speciale dagen voor onze gemeente. De inwoners van de gemeente Steenbergen krijgen de kans om de Jubileumvlag te ontwerpen. Een reclamebureau kan het goed, onze inwoners kunnen het beter! Het Genootschap van de Meermin, een gezelschap van inwoners uit onze gemeente, heeft voor deze prestigieuze wedstrijd een commissie en jury samengesteld die de ontwerpen gaat beoordelen.

Meedoen met de wedstrijd

Om met vlag en wimpel voor de wedstrijd te slagen moet de vlag aan een aantal eisen voldoen:

  • De vlag moet herkenbaar zijn voor onze gemeente, met alle kernen vertegenwoordigd, en herkenbaar zijn voor onze inwoners (wees hierbij creatief en denk bijvoorbeeld aan de kleuren groen, blauw, rood en geel);
  • het vlagformaat is liggend 1 : 1,5;
  • de vlag moet een uitleg van het ontwerp bevatten;
  • de voorkeur gaat uit naar een tijdloos ontwerp.

Inwoners die de uitdaging aangaan moeten de ontwerpen voor 1 november inleveren. Digitaal kan dit via het e-mailadres info@steenbergen2022.nl. Heb je een vlag gemaakt en wil je de vlag opsturen? Ook dat kan naar het adres Buiten de Veste 1, 4652 GA Steenbergen t.a.v. het bestuur Jubileumjaar 2022.

Uit alle inzendingen worden 10 ontwerpen gekozen. Daaruit kiest de samengestelde jury een top 3 waarna in december het winnende vlagontwerp gekozen wordt! De nieuwe Jubileumvlag maken we bekend in januari op een speciale bijeenkomst. De winnende vlag is dan voor iedereen verkrijgbaar. Daarover later meer.

Deel deze pagina

Niets missen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van de feestactiviteiten? Schrijf je dan in voor de Jubileumnieuwsbrief! Deze zullen we regelmatig versturen om je alles te vertellen over aankomende activiteiten. Zo weet je zeker dat je niets mist!