De Sint Annaprocessie van 18 september is afgelast vanwege het voorspelde weer

De weersvoorspelling voor het weekend waarin de Sint Annaprocessie door Steenbergen zou trekken is van dien aard, dat de organisatie maar één ding kon beslissen: de stoet niet door laten gaan. De feestelijke viering in de kerk blijft wel te bezoeken.

In een Facebookbericht laat de Sint Annaparochie weten: “Donkere wolken pakken zich samen boven Steenbergen. Niet alleen nu, maar ook volgens de weersverwachting op aanstaande zondag 18 september.”

Veiligheid boven alles

Het is met name uit veiligheidsoverwegingen dat de pijnlijke beslissing moest worden genomen. Het gaat flink waaien en dat is natuurlijk geen weer voor de reuzen die mee zouden lopen, maar ook niet voor de soms kwetsbare vaandels, de wagen met Sint-Joris en de Draak en andere elementen uit de geplande processie. Het zou voor zowel deelnemers als het publiek te riskant zijn.

Volgend jaar

Van uitstel komt gelukkig niet altijd afstel. Volgend jaar gaat het er alsnog van komen, belooft de organisatie. Daarover volgt later meer info. En de feestelijke eucharistieviering in de Gummaruskerk gaat gewoon door. Daar is iedereen om 10.00 uur van harte welkom.

Deel deze pagina

Niets missen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van de feestactiviteiten? Schrijf je dan in voor de Jubileumnieuwsbrief! Deze zullen we regelmatig versturen om je alles te vertellen over aankomende activiteiten. Zo weet je zeker dat je niets mist!