Doe mee met de Poldertocht

Speciaal voor het Jubileumjaar 2022 is de Poldertocht ‘Groot Steenbergen’ gemaakt. Een kernverbindende fietstocht van ruim 60 km langs polder, cultuur, landschap en erfgoed. Meedoen kan op 11 en 12 juni. Tijdens de fietstocht zijn er diverse bezienswaardigheden geopend en zijn hier en daar gidsen aanwezig. Deelname is gratis.

De route kan ook na 11 en 12 juni gereden worden, maar dan zijn er minder activiteiten en openstellingen onderweg.

Diverse vertrekpunten
Op zaterdag 11 juni kan de fietsroute tussen 10.00 – 12.00 uur opgehaald worden bij de Albert Heijn Dinteloord en Achterberg, Jumbo Steenbergen en de SPAR in Nieuw-Vossemeer.
Daarnaast is de route het hele weekend af te halen bij de VVV,  De Kaai, Op de Mart, Restaurant DOK, Buiten aan de Baak, Restaurant De Keuning in Steenbergen, Akkermans en Restaurant Benedensas in De Heen, Eetcafé By Ons en Restaurant  ’t Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer, Restaurant Thuis en ’t Cafeetje in Dinteloord, Zaal Koch, museum de Holle Roffel en De Commerce in Kruisland en Hart van Welberg in Welberg.
Let op: wie een tegoedbon heeft voor een smulpakketje, kan dit alleen op zaterdag 11 juni tussen 10.00 – 12.00 uur inwisselen bij een aangesloten supermarkt.

Geniet van de zon en het terras
Bij bovengenoemde horeca zijn het hele weekend stempels te krijgen. Wie in elke kern een terrasje heeft gepakt, krijgt een stempel en maakt hiermee kans op leuke prijzen. Giscard van Tilburg, een van de vrijwilligers die deze tocht organiseert, vertelt: “We vonden het bij deze fietstocht ook belangrijk om de horeca te betrekken. Twee jaar corona is voor hun zeker niet makkelijk geweest. Met deze fietstocht maken deelnemers vast kennis met een nieuw terrasplekje en komen hopelijk nog eens terug. Zo geniet de horeca ook mee van dit feestelijke jubileumjaar”.

De route is na 12 juni verkrijgbaar bij de VVV in Steenbergen en VVV Brabantse Wal in Bergen op Zoom.

>> Download het programmaboekje

Deel deze pagina

Niets missen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van de feestactiviteiten? Schrijf je dan in voor de Jubileumnieuwsbrief! Deze zullen we regelmatig versturen om je alles te vertellen over aankomende activiteiten. Zo weet je zeker dat je niets mist!