Jubileumbord onthuld na aankomst Bietentocht in Steenbergen

De organisatie van de Bietentocht heeft een mooi cadeau gepresenteerd voor de gemeente Steenbergen. Er hangt bij de Kaai voortaan een infobord dat het een en ander vertelt over de geschiedenis van de suikerindustrie.

Namens de Bietentocht heeft Willem-Jan Ribberink het bord aangeboden. Het initiatief is mogelijk gemaakt door Cosun Beet Company en Stichting De Zeeuwse Beurtvaart. Op het informatiepaneel lees je over honderd jaar suikerproductie en bietentransport. Dat verliep grotendeels over water. De onthulling heeft natuurlijk alles te maken met ons Jubileumjaar 2022.

Artikel gaat verder onder de foto.

Toen en nu

Burgemeester Ruud van den Belt liet weten zeer blij te zijn met de gift. Die onderstreept nog eens het belang van de suikerproductie voor de regio, toen en nu. Hij beloonde Willem-Jan als dank voor de mooie blijvende herinnering met een Jubileumboek. Alleen maar blije gezichten dus aan de Steenbergse haven, zowel tijdens als na de goedbezochte aankomst van de Bietentocht.

Steeds meer over water

De traditie verwijst overigens niet alleen naar vroeger tijden. Onlangs vertelde Paul Mesters, CEO bij Cosun Beet Company, dat er opnieuw steeds meer transport over water plaatsvindt. De grondstoffen cokes en kalksteen, maar ook producten als melasse worden per schip aan- of afgevoerd.

Deel deze pagina

Niets missen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van de feestactiviteiten? Schrijf je dan in voor de Jubileumnieuwsbrief! Deze zullen we regelmatig versturen om je alles te vertellen over aankomende activiteiten. Zo weet je zeker dat je niets mist!