Het Jubileumboek 750 jaar Steenbergen ligt in de winkel  

750 pagina’s met 750 jaar geschiedenis. Dat is het Jubileumboek 750 jaar Steenbergen.
Met trots presenteerde de uitgever het boek op vrijdag 17 december in ’t Cromwiel in Steenbergen. Wethouder Wilma Baartmans ontving het eerste exemplaar. Het boek is vanaf vrijdag 24 december verkrijgbaar bij Boekhandel Vermeulen.

Het boek, van ruim 5 kilo, bevat hoofdstukken vol met rijk geïllustreerde verhalen over bijzondere gebeurtenissen, iconen, inwoners en speciale gebeurtenissen uit de veelomvattende historie van De Heen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen en de Welberg. Van de “Oude Keur” waar het in 1272 allemaal mee begon tot de zoutwinning, het vestingverleden, het kerkelijk leven en de landbouwgeschiedenis. Daarnaast is er ruimschoots aandacht voor de mensen die, op de meest uiteenlopende manieren, daadwerkelijk geschiedenis hebben geschreven en onze gemeente hebben gemaakt tot wat die nu is. Dit alles levert een indrukwekkend beeld op van alles wat er in onze kernen, door de eeuwen heen, allemaal is gebeurd. Er is samen geschiedenis gemaakt! Onze rijke historie is verenigd en vereeuwigd in dit jubileumboek.

Het boek is verkrijgbaar bij Boekhandel Vermeulen en te bestellen via https://www.kickuitgevers.nl/onze-boeken/overig/750-jaar-steenbergen/.

Deel deze pagina

Niets missen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van de feestactiviteiten? Schrijf je dan in voor de Jubileumnieuwsbrief! Deze zullen we regelmatig versturen om je alles te vertellen over aankomende activiteiten. Zo weet je zeker dat je niets mist!