Betrokkenheid kenmerkt onze historie

Beste inwoners,

Het aftellen is begonnen, het grote Jubileumjaar komt eraan! Ik hoop dat u er, net als ik, nu al reikhalzend naar uitkijkt. Er staat veel te gebeuren en dat verbaast me eerlijk gezegd niets. Want Steenbergen is een bruisende gemeente, vol enthousiaste mensen,  aan wie je het met een gerust hart over kunt laten om een feestje te bouwen. Dat komt echt helemaal in kannen en kruiken!

Gelet op de rijke historie van onze gemeente, kan het niet anders of die grote betrokkenheid zit in het DNA van iedereen die hier ooit heeft gewoond, gewerkt of hoe dan ook zijn sporen heeft achtergelaten en verdiend. Van de eerste turfboeren aan wie wij ons bestaansrecht danken en de verdedigers van onze vesting, tot en met de grondleggers van ons florerende verenigingsleven en degenen die ons economische welvaart hebben gebracht.

Dat alles maakt ons wie we vandaag de dag zijn: een gemeenschap om trots op te zijn, waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn. Ook daarvoor hangen we in 2022 de vlag uit.
In stijl met alle inwoners die ons voorgingen, gaan we ons verleden laten herleven en treden we samen vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Ik hoop van ganser harte, zoals ze dat vroeger zeiden, dat u op welke manier dan ook bij deze viering betrokken wilt zijn.

Uw burgemeester,

Ruud van den Belt

Deel deze pagina

Niets missen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van de feestactiviteiten? Schrijf je dan in voor de Jubileumnieuwsbrief! Deze zullen we regelmatig versturen om je alles te vertellen over aankomende activiteiten. Zo weet je zeker dat je niets mist!