Jubileumeditie lokale Veteranendag Steenbergen

Het jaar 2022 is voor Steenbergen een extra bijzonder jaar. Onder het motto ‘Samen maken we geschiedenis!’ vieren we dat de stad Steenbergen al 750 jaar bestaat en dat we 25 jaar één gemeente zijn. Een feest van en voor onze gemeenschap.

Tijdens de jaarlijkse lokale Veteranendag Steenbergen staan elkaar ontmoeten, ervaringen delen en verbinding leggen centraal. Dat past bijzonder goed in dit jubileumjaar.

Vijfde lokale Veteranendag
De stichting Veteranen Steenbergen (VeSt) organiseert op 13 mei 2022 voor de vijfde keer de lokale Veteranendag voor alle veteranen uit de gemeente Steenbergen. Dit keer in ’t Cromwiel. De lokale Veteranendag zoekt altijd maatschappelijke verbinding. Daarom nodigt VeSt ‘s middags docenten en leerlingen van de scholen in Steenbergen uit. Ook is het de bedoeling om oorlogsvluchtelingen uit te nodigen. Daarnaast pakt de organisatie tijdens dit jubileumjaar (extra) groot uit met een concert van het Orkest van de Koninklijke Marechaussee in de avond.

In onze zes kernen wonen ruim 150 veteranen en burgemeester Ruud van den Belt is één van hen. ,,Ik draag onze veteranen een bijzonder warm hart toe en dat verdienen ze ook, van ons allemaal. Het is mooi om te zien hoe zij de lokale Veteranendag steeds meer vorm en inhoud geven, met als doel de verbinding te zoeken met heel de gemeenschap. Ik kijk nu al uit naar die ontmoeting én naar het concert”, aldus de burgemeester.

Net als voorgaande jaren is er tijdens de Veteranendag veel ruimte om elkaar te ontmoeten, verhalen uit te wisselen onder het genot van een drankje en om de traditionele “blauwe hap” te nuttigen.

Witte Anjer-concert
Eén van de hoogtepunten van deze dag is een groots ‘Witte Anjer’-concert van het Orkest van de Koninklijke Marechaussee. Zij hebben hun repertoire aangepast aan de actuele situatie in de wereld. Een Witte Anjer-concert draagt bij aan de waardering voor veteranen in de gemeenschap. Tijdens een Anjerconcert wordt met muziek hun verhaal verteld.

De kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via: https://www.onlineticketsverkopen.nl/winkel/1027

VeSt hoopt deze avond 750 mensen bijeen te brengen en hen een prachtige muzikale avond te kunnen bieden.

Deel deze pagina

Niets missen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van de feestactiviteiten? Schrijf je dan in voor de Jubileumnieuwsbrief! Deze zullen we regelmatig versturen om je alles te vertellen over aankomende activiteiten. Zo weet je zeker dat je niets mist!