Overzicht Burendag 2022

Natuurlijk krijgt de Burendag-editie van dit jubileumjaar een extra feestelijk tintje. Kruisland heeft  de dag zelfs al achter rug, omdat in het weekend waarin het meestal gevierd wordt de kermis daar alle aandacht en ruimte vraagt. Elders in onze gemeente kan iedereen zich nog verheugen op een leuke dag. Hieronder een overzicht van wat er zoal te beleven is en waar dat plaats gaat vinden. Veel plezier allemaal!

Steenbergen, Zondag 25 september:

Je bent op maar liefst 8 verschillende locaties welkom voor een bakje koffie, iets te eten, spel, muziek, leuke contacten en mooie verbindingen. Langs meerdere locaties trekken de dweilbands De Primeuren en Vosmeers Kabaal. Het idee is om letterlijk achter de muziek aan de verschillende plekken en activiteiten te bezoeken. Op een aantal plaatsen krijg je rondleidingen en maak je kennis met de geschiedenis van Steenbergen.

Bij SDW treedt een eigen koor op, de Southwall Singers. Daar wordt de tuin een heuse theetuin. Ook in de Vredeskerk gaat gezongen worden. Bij de scouting kun je vanaf 15.30 uur genieten van een eenvoudige maar gezellige barbecue. Bij de Hervormde Kerk kan je komen bloemschikken. Bij Onze Stede zit sinds enige tijd VanThuisUit, een dag- & doecentrum voor ouderen. Hier is een open dag, zodat buren en andere inwoners eens nader kennis kunnen maken. Dat geldt tevens voor Hof van Nassau. Bij de Ontmoetingswinkel schuift Vluchtelingenwerk aan die dag. Hier worden hapjes uit verschillende landen gepresenteerd. Het idee van Burendag editie 2022 voor Steenbergen is dat iedereen overal welkom is. Of, zoals Rian Liefhebber van de Ontmoetingswinkel het noemt:

“Heel Steenbergen is één buurt.”

  • Open deur, Geert Vinckestraat, 12.00 – 17.00 uur
  • Scoutinggebouw, Oude vest, 12.00 – 17.00 uur
  • Hervormde Kerk, Kerkplein, 11.00 – 17.00 uur
  • Vredeskerk, Magnoliastraat, 10.00 – 16.00 uur
  • Hof van Nassau, Lindenburghlaan, 10.00 -16.00 uur
  • Onze Stede, Rozemarijnstraat, 12.00 -16.00 uur
  • SDW, Zuidwal, 13.00 – 17.00 uur
  • Ontmoetingswinkel (i.s.m. Vluchtelingenwerk), Kaaistraat, 10.00 – 18.00 uur

Dinteloord, Zaterdag 24 september:

Ook in Dinteloord zijn hele leuke activiteiten voor Burendag. Het wordt gevierd op het schoolplein van de LPS Groen van Prinstererschool, van 14.00 tot 17.00 uur. Er worden door inwoners hapjes uit verschillende landen en wereldstreken gemaakt en aangeboden. Voor kinderen komt er een springkussen en ze gaan vast ook blij zijn met de poffertjeskraam. Daar zijn ook andere leeftijden welkom natuurlijk. Een draaiorgel gaat gezellige muziek spelen en een dansgroep zorgt voor nog meer entertainment.

Nieuw-Vossemeer, 25 september

KBO, buurtvereniging Boerengors, Gemeente Steenbergen, bouwclub De Hoogte en de mensen van de voormalige molenvereniging hebben de handen ineen geslagen. Het moet vooral een gezellig samenzijn worden. De dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur en vindt plaats bij de pannakooi op het veldje aan de Merijntje Gijzenstraat. ’s Ochtends wordt begonnen met koffie, thee en koek. Later zijn er een broodje en een drankje. Voor de kids staat er een springkussen en zijn er pannenkoeken. Dweilband Vosmeers Kabaal komt de dag muzikaal opluisteren en als zij niet spelen zorgt een DJ voor de muziek. De organisatie belooft dat de muziek niet per se op standje ‘hard’ maar vooral op standje ‘gezellig’ staat. Zo blijft het voor iedereen leuk. Bezoekers krijgen twee consumptiebonnen aangeboden, overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Welberg, 24 september

Stichting Ontspanning voor Welberg heeft de organisatie van deze dag op zich genomen. In de Hoogstraat, bij de Duiventoren, is het te doen van 14.00 tot 23.00 uur. Er komen foodtrucks, dus er valt volop te smullen. Er zijn leuke bezigheden voor kinderen en ’s avonds is er live muziek. Daarnaast komt DJ Vinyl vooral retro-platen draaien. De organisatie heeft gemerkt dat veel mensen echt behoefte hebben aan elkaar weer eens ontmoeten. Er komen vaak ook oud-Welbergenaren op Burendag af en dat maakt het nóg leuker.

De Heen, 24 september

Vanaf 13.00 uur kun je hier komen ‘Gluren bij de Buren!’. In De Stelle tonen een aantal inwoners hun handgemaakte kunstwerken, kleding en cadeauartikelen. En OnsMam Facepaint is er aan het werk. Bij Bakhuys De Heen kunnen bezoekers nader kennis komen maken met verschillende ambachten.

Wandelen door het dorp krijgt een smakelijk karakter. Je loopt dan namelijk de Foodstoet van Culinair De Heen. Met een stempelkaart kun je op verschillende plekken heerlijke versnaperingen komen ontdekken. Die kaart is op 24 september bij De Stelle te verkrijgen voor een kleine eigen bijdrage van €2,50 per persoon. Drankjes zijn geheel voor eigen rekening. Zowel de culinaire wandeling als de ambachtenmarkt duren tot 17.00 uur. Iedereen met een stempelkaart kan als afsluiting ook nog friet komen eten bij De Stelle.

 

OPROEP: Denk ook eens aan eenzame buurtgenoten

Denk bij Burendag ook eens aan die buurman of buurvrouw die die dag misschien wel alleen thuis zit. Neem iedereen mee. Ze zijn allemaal van harte welkom.

 

Burendag Kruisland was een uiterst geslaagde dag, een kort verslag

De Molenstraat was deels afgesloten, ter hoogte van de Coop supermarkt, die tevens actief bijdroeg en sponsorde. De hele middag was er van alles te beleven. Het begon met een lunch, gevolgd door een leuke Bingo met ‘Ons Peer’, Harmonie St. Ceacilia kwam spelen, DJ Ruud zorgde voor gezellige muziek en dansgroep Triple S Dance bracht de boel in beweging. Voor de kids stond er een springkussen en ze konden zich laten schminken. Wethouder Kees Gommeren, zelf ook Kruislander, was van de partij en genoot net zo van de dag als alle andere aanwezigen.

Deel deze pagina

Niets missen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van de feestactiviteiten? Schrijf je dan in voor de Jubileumnieuwsbrief! Deze zullen we regelmatig versturen om je alles te vertellen over aankomende activiteiten. Zo weet je zeker dat je niets mist!