Samen maken we geschiedenis!

Steenbergen kan terugkijken op een mooi Vestingweekend. Als een van de hoofdactiviteiten van het Jubileumjaar 2022 heeft het Steenbergen op de kaart gezet. Bezoekers beleefden het vestingverleden, maakten kennis met cultureel en mobiel erfgoed, genoten van het mooie weer en ontdekten de vestingstad als een van de parels van deze regio. Zo’n 14.000 bezoekers genoten mee van het Vestingweekend.

Bezoekers
Op zaterdag waren er 9.000 bezoekers in Steenbergen. Op zondag waren er bijna 5.000 bezoekers. Zo’n 14.000 bezoekers waren dit Paasweekend in de vesting. Velen kwamen niet uit deze gemeente en maakte voor de eerste keer kennis met de stad.

Organisatie
De organisatie van het Vestingfeest kijkt terug op mooie dagen. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers en culturele verenigingen zijn deze dagen een van de hoogtepunten van het jubileumjaar zijn. Het motto van het Jubileumjaar luidt ‘ Samen maken we geschiedenis’ en dat is dit weekend wel gebleken! Bezoekers, deelnemers en alle vrijwilligers en organisaties hebben genoten.

Deelnemers
Het weekend was zeker niet mogelijk zonder alle betrokkenen, vrijwilligers en lokale culturele verenigingen.
Op zaterdag hebben naast de ANWB, KNAC en Vereniging Nederlandse Vestingsteden ook veel lokale clubs meegewerkt aan een mooi programma. De Klassieker Club Steenbergen en OTMV kwamen met veel mobiel erfgoed en creëerde een mooi straatbeeld.
Op zondag zorgde de onder meer de Vestingloop voor veel beweging in het centrum. Daarnaast waren er veel historische groepen uit het land aanwezig en zorgde voor veel publiek
Het hele weekend waren onder meer de Heemkundekring de Steenen Kamer met hun stadsherauten, Myra Ceti, de Lions Steenbergen, de Saluut Batterij, Stichting StadsHerauten, Stadsarcheologie, de scouting, VVV, het Koffie- en Theemuseum, de Gummaruskerk, dorpsraad Welberg en stadsraad Steenbergen, de haven, lokale horeca en ondernemers erg actief om een mooi weekend neer te zetten.
Wethouder Baartmans vond het weekend onvergetelijk. “Dank aan alle vrijwilligers die hun belangrijke bijdrage hebben geleverd. Wat heeft iedereen ervan genoten!”

De komende maanden staan er nog veel meer activiteiten op het jubileumprogramma.

Deel deze pagina

Niets missen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van de feestactiviteiten? Schrijf je dan in voor de Jubileumnieuwsbrief! Deze zullen we regelmatig versturen om je alles te vertellen over aankomende activiteiten. Zo weet je zeker dat je niets mist!