Het is bijna zover

Volharding Steenbergen organiseert aankomend weekend samen met de gemeente Steenbergen ‘Verenigd & Vereeuwigd’. Met een mooi programma wordt daarmee het jubileumjaar afgetrapt en wordt het 750-jarig bestaan van Steenbergen en 25-jarig bestaan van de gemeente in de huidige vorm gevierd. Met een jaarconcert, bekendmaking van de winnaar van de vlagontwerpwedstrijd en de primeur van het Jubileumlied belooft het een mooie avond te worden.

Na maanden voorbereiding en een uitgestelde datum in november 2021 is het op zaterdag 19 maart zover: ‘Verenigd en Vereeuwigd’. Het belooft een afwisselende avond te worden met muziek, zang, beelden en verhalen.

Jaarconcert

Volharding Steenbergen verzorgt een muzikale tijdreis langs 750 jaar geschiedenis. Dit doen zij niet alleen. Voor deze speciale aftrap van het Jubileumjaar komen ook artiesten uit andere kernen naar het podium om een optreden te verzorgen. Het repertoire kent diverse genres en maakt het daardoor voor iedereen een mooie avond.

Winnaar vlagontwerpwedstrijd

Tijdens Verenigd en Vereeuwigd wordt ook de winnende Jubileumvlag uit de Vlagontwerpwedstrijd onthuld. Deze speciale vlag is straks in alle kernen te zien.
Er zijn eind vorig jaar tien ontwerpen ingestuurd door inwoners van onze gemeente. Daarna mochten alle inwoners stemmen op het favoriete ontwerp. 700 (!) stemmen later bleven er nog 6 vlaggen over. Juryleden uit alle kernen hebben hun voorkeur inmiddels aangegeven. Hoewel alle inzendingen geslaagd waren, is er één inwoner echt geslaagd met vlag en wimpel. Wie dat is en welke vlag daarbij hoort, blijft nog even spannend en wordt 19 maart aansluitend op het concert bekendgemaakt.

Jubileumlied

Deze avond brengt Volharding Steenbergen voor de eerste keer het Jubileumlied ten gehore. Speciaal voor dit feestjaar hebben Niels van Willegen, Caio Bouwens en Junior Huigen dit lied gecomponeerd. Het lied zal na ‘Verenigd en Vereeuwigd’ vaker te horen zijn. Zo wordt aan inwoners gevraagd om tijdens het evenement Fortissimo ’22, op 22 mei 2022, het lied met volle borst mee te zingen. De inwoners worden hierbij begeleid door tientallen orkesten, bands en muzikanten.

Kaartverkoop

Kaarten kosten €7,50. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Kaarten zijn te koop bij Primera ‘De Gilles’ Steenbergen, Coop Compact Schrauwen Kruisland, Bloembinderij Jeannette Dinteloord en Spar Prop Nieuw-Vossemeer.
‘Verenigd en Vereeuwigd’ wordt zaterdagavond vanaf 19.30 uur ook live uitgezonden op SLOS TV of via YouTube via: https://www.youtube.com/watch?v=I-u_L1aS5NA

Deel deze pagina

Niets missen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van de feestactiviteiten? Schrijf je dan in voor de Jubileumnieuwsbrief! Deze zullen we regelmatig versturen om je alles te vertellen over aankomende activiteiten. Zo weet je zeker dat je niets mist!