Kick Uitgevers

Kick Uitgevers is de uitgever van het Jubileumboek en daardoor is het bedrijf een van onze partners. Het Jubileumboek – dat zo’n zevenhonderd bladzijdes zal tellen – wordt eind 2021 uitgegeven.

Kick Uitgevers is gevestigd in Rotterdam. ,,Wij zijn gespecialiseerd in sport, dat is ons belangrijkste onderdeel”, vertelt mede-eigenaar Matty Verkamman. ,,Met name voetbal is voor ons belangrijk. Wij maken boeken over Feyenoord en Ajax. Ook maken wij biografieën over prominente sporters en nog veel meer. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met boeken over de eerste glorieperiode van Ajax.”

Regionale geschiedenis

Daarnaast geeft de uitgeverij boeken uit over de geschiedenis van de fotografie en regionale geschiedenis. ,,Zo is de gemeente Steenbergen bij ons terechtgekomen. Wij hebben drie jaar geleden een boek uitgegeven over Tholen. Daardoor heeft de buurgemeente Steenbergen dan weer contact opgenomen met ons.”

Matty besloot mee te werken aan het Jubileumboek en stelde een team samen om met het boek aan de slag gegaan. ,,Ik werk daarvoor samen met historici, schrijvers en journalisten. De geschiedenis is beschreven door Frans van Eekelen en de nieuwe geschiedenis schrijft Willem Jongeneelen. Zij doen dat allebei heel goed.”

Pierre van Hooijdonk en Mimi Aerden

Zelf is Matty eindredacteur van het boek. Ook schrijft hij een paar verhalen, die te maken hebben met sport. ,,Ik maak een verhaal over Pierre van Hooijdonk, dat is natuurlijk een zeer aansprekende naam. En ik schrijf een verhaal over operazangeres Mimi Aerden. De vormgeving van het boek doen wij ook zelf.”

Het Jubileumboek wordt eind 2021 uitgegeven. ,,Het wordt zo’n 700 bladzijdes, bijna niet te tillen”, zegt Matty lachend. ,,Er komen zo’n 1000 foto’s in. We geven het boek nog een extraatje, door oude zwart-wit foto’s in te kleuren. Dat zal echt een ander beeld geven.”