Muziekvereniging Volharding Steenbergen

Muziekvereniging Volharding Steenbergen is een van de partners van het Jubileumjaar 2022. De muziekvereniging zal veel van de activiteiten in het feestjaar muzikaal begeleiden. ,,Als vereniging ben je altijd op zoek naar mogelijkheden om muziek te maken. Het Jubileumjaar is de uitgelezen kans daarvoor!”

Dat stelt Walter Siol, dirigent bij de vereniging. ,,Het is voor ons eigenlijk logisch om partner te zijn. We geven zelf al jaren een megaconcert, dus de organisatie van grote evenementen zit in onze genen. Daarnaast willen we ook graag andere verenigingen helpen met de organisatie van Jubileumactiviteiten.” 

Muziekvereniging Volharding Steenbergen is een vereniging voor jong en oud. Onder het motto ‘Een leven lang muziek’ wordt er volop muziek gemaakt. Zo zijn er muzieklessen, harmonieorkesten en andere muziekgroepen, zoals een percussiegroep. In 2019 bestond de vereniging 175 jaar. Dat werd groots gevierd.

Verbinding met de hele gemeente 

Walter legt uit dat Volharding in het Jubileumjaar graag de verbinding met andere verenigingen op wil zoeken. ,,Het Jubileumjaar wordt een verbindend feest. We vieren dat met elkaar. In totaal zijn er vijf orkesten in de gemeente. We zouden bijvoorbeeld met de vijf orkesten samen kunnen optreden. Dat hebben we een keer eerder gedaan, tijdens de opening van het nieuwe gemeentehuis.” 

Ook is Volharding van plan andere artiesten en verenigingen te betrekken bij de activiteiten, zoals dansers, zangers en koren. ,,We zijn nu langzaamaan begonnen met de voorbereidingen voor de opening van het Jubileumjaar. De presentatie van het boek gaan we muzikaal ondersteunen. Zo kunnen we bepaalde hoofdstukken muzikaal toelichten. We willen daarvoor graag samenwerken met andere mensen uit de gemeente.” 

Voor de andere activiteiten is Volharding ook aan het bekijken wat er mogelijk is. ,,We willen sowieso meedoen aan de Vestingstedenroute. Dat zou eigenlijk in 2020 zijn, maar dat ging helaas niet door. Het hele programma is nog niet zeker, maar dat we daaraan meedoen, is duidelijk.” 

Volharding wil ook zelf activiteiten opzetten voor het Jubileumjaar. Daarover zal later meer informatie volgen. Walter kijkt ook al voorzichtig naar de afsluiting van het Jubileumjaar. ,,Daar willen we natuurlijk ook aan meedoen. Die planning is nog niet bekend. Maar als dat bekend is, gaan we er gelijk mee aan de slag.”

,,Iedereen binnen de vereniging heeft, denk ik, veel zin in het Jubileumjaar. We vinden het gewoon fijn om muziek te kunnen maken. Stel je eens voor dat tegen die tijd alles weer kan en mag. Dan wordt 2022 een grandioos jaar!”, besluit Walter. 

 

 

< Terug naar overzicht