Vermeulen Steenbergen

Vermeulen Steenbergen is een van de hoofdsponsors van het Jubileumjaar 2022. Het bedrijf zal vooral voor aandacht zorgen voor de activiteiten en evenementen. ,,Wij willen graag mensen samenbrengen.”

Veel Steenbergenaren kennen Vermeulen Steenbergen waarschijnlijk van de Steenbergse Courant. Het bedrijf bestaat al sinds 1877 en begon als een commerciële drukkerij. Vier jaar later – op 1 maart 1881 – kwam de eerste editie van de Steenbergse Courant uit.

Vraag en aanbod samenbrengen

In al die jaren is er veel veranderd, maar ook zijn er dingen hetzelfde gebleven. ,,In die eerste editie stond dat de krant bedoel was om vraag en aanbod uit de regio samen te brengen. Dat doen wij nog steeds”, vertelt Thiemen Vermeulen, de vijfde generatie. ,,Wij zijn nu een marketing-, communicatie- en mediabedrijf. We brengen de krant nog steeds uit en in 2013 zijn we begonnen met KijkopSteenbergen.nl. Daarnaast helpen wij met ons marketingbedrijf ondernemers met marketing en communicatie.”

Het bedrijf hoefde niet lang te twijfelen over het sponsorschap. Thiemen: ,,Wij zijn een van de oudste bedrijven in de gemeente en zitten geworteld in de lokale samenleving. We willen mensen graag samenbrengen. Verenigingen, leden van verenigingen, vrijwilligers. Wij dragen daar graag aan bij en rapporteren wat er gebeurt. Het Jubileumjaar ligt daarmee in lijn.”

Lokale betrokkenheid

,,Wij geloven in de lokale betrokkenheid en werken voor en met bedrijven die hier gevestigd zijn. We weten goed wat er speelt in de gemeenschap en wat waardevol is. Dat staat al sinds de eerste editie van de Steenbergse Courant centraal”, vervolgt hij.

Het sponsorschap is in de vorm van redactionele aandacht en advertenties. Zo kunnen inwoners straks veel lezen over het Jubileumjaar in de Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl. ,,Zo willen we zorgen dat er meer bekendheid voor komt.”

Zelf kijkt hij ook al erg uit naar het Jubileumjaar. ,,Het voornaamste is dat er dingen georganiseerd worden waar mensen blij van worden. Dat er wordt ingezet op verbinding. Daardoor wordt de lokale betrokkenheid groter en kan het gevoel van trots gestimuleerd worden.”